• Sähköpostiinfo@luminyapalvelut.com
  • SijaintiAlanya | TURKEY

1001 yön tarinoita

1001 yön tarinoita Kovallarin laaksossa

Koe unohtumaton elämys Taurus-vuoristossa Kovallarin laakson syleilyssä ja vietä yö pienessä paratiisissa.

Suomen kunniakonsulin vanhalle kotitilalle rakennetussa boutique-hotellissa nimeltä Avena Mountain koet jotain sellaista, mitä kannat sydämessäsi pitkään.
Lähde nauttimaan upeasta luonnosta, kauniista uima-allasalueesta ja suomalaisesta saunasta. Alanyan Suomen Kunniakonsulin vaimo Pauliina kertoo tarinoita vanhasta sukutilasta ja kokki valmistaa laadukkaan usean ruokalajin illallisen. Auringonlasku viinilasillisen kera kruunaa kaiken.
 
Retki järjestetään kerran viikossa keskiviikko – torstai. Hotellissa on myös lemmikkihuone, parvekkeellisia LUX-huoneita sekä kaksi upeaa erillisrakennusta kattoikkunoineen ja parvekkeineen teille, jotka haluatte vielä vähän enemmän luksusta.
 

Keskiviikko

  • Klo 13 Tervetuloa
  • Kuohuviini ja kauden hedelmät suoraan hotellin
  • omasta puutarhasta
  • Klo 16-19 Sauna lämpiää
  • Klo 19.30 Illallinen
 
Torstai
  • Klo 9-11 Avena Valley-aamiainen
  • Klo 12 Paluu Alanyaan
 
Hinta 95 eur/hlö kahden hengen huoneessa sisältää kuljetukset, majoituksen, tervetuliaistarjoilun, saunan ja illallisen sekä aamupalan.
Lisäpalveluina parvekkeelliset Lux-huoneet 115 eur/hlö ja upeat DeLuxe-huoneet omassa erillisrakennuksessa 130 eur/hlö.
 
HISTORIAN HAVINAA…
1800-luvun loppupuolella Alanyan keskustan paikallisista vanhimmista suvuista peräisin oleva isoisoisä hankki Taurus vuorten rinteestä palan maata itselleen.
Elämä oli Alanyan rannikolla kesäisin kuumaa ja raskasta. Paikallisilla oli tapana siirtyä kesäkuukausiksi viileämpään vuoristoon ja samalla viljellä ja tuottaa kaikki tarvittava ruoka talven varalle. Isoisä kasvatti monenlaisia tuotteita palstallaan, johon rakensi myös pienen pirtin oleskelua varten. Pirtissä asusteltiin sadonkorjuun aikoihin, muuten suku vietti kesät läheisessä kylässä nimeltä Turktas ja talvet Alanyan keskustassa. Ennen autoja matka oli pitkä ja vaivalloinen kulkea, joten majapaikat oli oltava saatavilla.
Suvussa omavaraisuus jatkui muutaman sukupolven, kunnes Alanyaan tuli 80-luvun loppupuolella turistit ja suvun nuorikot lähtivät opiskelemaan. Maailmalta palattuaan he perustivat keskustaan omille mailleen hotelleja kasvavaa turismia varten.
Isoisoisän pirtin paikalle on nyt perustettu ihanan persoonallinen Avena Mountain Boutique hotelli. Niille maille, missä aikoinaan tehtiin tulisijalla perheelle viinriypäleistä siirappia, hedelmistä hilloja, oliiveista oliiviöljyä, hunajaa mehiläisistä, lehmistä maitoa ja voita, kanoista kananmunia ja viljasta turkkilaista yufka-leipää (kuivaleipää). Kaikki lähti ajatuksesta panostaa jälleen ruuan laatuun ja terveellisyyteen, lähiruokaan.
Jatkamme suvun perinnettä eli aamupalalla saatte syödä tilan oliiviöljyä, voita, kuivajuustoa, kuivaleipää, kananmunia, kotitekoisia hilloja ja siirappia.

Tarina jatkuu retkipäivänä vuoristossa…

Lisätietoja ja retkivaraukset sähköpostilla info@luminyapalvelut.com