Luminya Palvelut

SÄHKÖPOSTI
info@luminyapalvelut.com

SIJAINTI
Alanya | TURKEY

Akseki & Altinbesik luola

Akseki Sarıhacılari ja Altınbeşik luola

Historiallinen Sarıhacılarin maalaiskylä museoineen, keskiaikainen silkkitie ja Turkin suurin maanalainen järvi.

Lähdemme aamulla 8-9 aikoihin ajamaan kohti Konyaa. Saatte autossa pienet aamiaispaketit, jotka voitte nauttia automatkan aikana. Autossa on mukana noin 10-14 iloista, suomalaista retkeilijää.

Akseki Sarıhacılarin kylä rakennettiin noin 800 vuotta sitten keskiaikaisen silkkitien varrelle ja se on kuuluisa, upeasta, perinteisestä arkkitehtuuristaan. Talot on rakennettu täysin luonnonmateriaaleista, kivestä ja setripuusta. Kylässä asuu tällä hetkellä noin 24-25 asukasta, joten saatte rauhassa kävellä pitkin historiallisia kujia ja jopa astella ikivanhan Silkkitien kivisellä polulla. Jos hyvä tuuri käy, niin yksi kylän lapsista toimii oppaanamme kun käväisemme kylän kauniissa moskeijassa. Historiallisen moskeijan puusta veistetyt yksityiskohdat ihastuttavat ja kylän upeassa kansallismuseossa riittää katseltavaa.

Turkkilaisen lounaan nautimme aidon turkkilaisen tunnelman omaavassa ravintolassa Ormanan kylässä. Paikalliset herkut maistuvat varmasti ennen maanalaiselle järvelle matkaamista.

Viimeistään kello 14 lähdemme ajamaan kohti Magarasin kansallispuistoa. Ajomatka kestää hieman yli tunnin. Pysähdymme matkalla noin 15 min ajaksi ottamaan valokuvia upeasta vuoristosta. Perillä meitä odottaa kaunis Altınbeşik luola, missä sijaitsee Turkin suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin maanalainen järvi. Luola on 125 metriä pitkä ja vesi on noin 9 metriä syvää. Korkein kohta luolassa on jopa 101 metriä korkea, vaikka menemmekin veneillä sisään 40 metriä korkeasta aukosta. Luonto näyttää jälleen mahtinsa.

Näiden hienojen kokemusten jälkeen on aika lähteä noin klo 16:00 takaisin kohti Alanyaa. Ajomatka kestää noin 1,5 tuntia. Pidämme matkan varrella yhden kahvitauon.

Retkeen sisältyy:

  • Kuljetukset päivän aikana
  • Sisäänpääsy kylän museoon
  • Altınbeşik luolan venemaksu
  • Aamiaispaketti
    Lounas (juomat vapaaehtoisia ja omakustanteisia)
  • Vakuutus