Luminya Palvelut

SÄHKÖPOSTI
info@luminyapalvelut.com

SIJAINTI
Alanya | TURKEY

Side iltavalaistuksessa

Upea Side iltavalaistuksessa

Antiikinaikaiset nähtävyydet, museo, kauniit pikkukujat ja illallinen Välimeren rannalla. 

Hieno mahdollisuus nähdä naapurikaupunki Side osittain myös iltavalaistuksessa. Apollon temppeli hurmaa  auringon laskiessa täysin ja pienet ostoskujat sekä satama ovat entistäkin viehättävämpiä pienessä hämärässä.  Vanhastakaupungista löytyy tunnelmaa, paljon pieniä kauppoja sekä useita ihania kahviloita ja ravintoloita. Miksi et viettäisi lomasi aikana yhtä iltaa myös Sidessä?

Siden ikivanhassa satamakaupungissa voit ihailla vaikuttavan Apollon ja Athenan temppelin raunioita, jotka ovat peräisin 100-luvulta. Rauniot toimivat upeana ulkoilmamuseona kauniita hiekkarantoja vasten. 1800 vuotta vanhasta Apollon ja Athenan temppelistä on jäljellä antiikkipylväitä alkuperäisissä paikoissaan, ja monet niistä seisovat edelleen ehjinä. Roomalainen temppelipaikka on jäänne kreikkalaisen mytologian ja arkkitehtuurin leviämisestä alueelle antiikin aikakaudella. Apollon ja Athenan palvonta oli suosittua koko Rooman imperiumin alueella. Merimiesten ja satamien suojelija Athena esimerkiksi oli Siden suojelusjumalatar.

Vanhankaupungin laidalla sijaitseva antiikinaikainen teatteri on toinen upea nähtävyys. Tällä areenalla gladiaattorit ja leijonat ovat aikanaan taistelleet. Teatteri on säilynyt hämmästyttävän hyvin ja paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. 

Siden museo sijaitsee aivan vanhankaupungin rantakatujen tuntumassa. Side on vanha roomalainen kylpyläkaupunki, jonka suurin kylpylä rakennettiin jo 400-luvulla. Nykyisin museossa esitellään paikkakunnan historiaa ja esimerkiksi upeita vanhoja koruja ja keramiikkaesineitä. 

Lähdemme Alanyasta iltapäivällä ajelemaan kohti naapurikaupunkia Sideä, joten ehdit hyvin viettää päivän rannalla. Automatka kestää noin tunnin. Sidessä kuljettaja vie teidät ensin illallisravintolaan, missä teille jaetaan Siden kartta. Tämän jälkeen saatte rauhassa omatoimisesti tutustua Sideen noin kolmen tunnin ajan. Olemme varanneet illallispöydän suositusta ravintolasta. Illalliselle osallistuminen on kuitenkin vapaaehtoista, joten jos haluatte viettää iltaa jossain muualla yksin tai kaksin, sekin käy oikein hienosti.

Auto lähtee takaisin kohti Alanyaa noin klo 22:00, joten retken jälkeen ehditte hienosti vielä nauttimaan myös Alanyan yöelämästä. Kaikki retkeilijät ovat suomalaisia, joten kielitaitoa et tarvitse.

Yli 8 hengen ryhmille suosittelemme VIP-yksityisretkeä.

Retkeen sisältyy:

  • Meno- ja paluukuljetus
  • Vakuutus