Luminya Palvelut

SÄHKÖPOSTI
info@luminyapalvelut.com

SIJAINTI
Alanya | TURKEY

Side & Manavgat

Alanyan ihanat naapurit Side ja Manavgat

Siden antiikinaikaiset nähtävyydet, museo ja kauniit pikkukujat. Manavgatin vesiputoukset ja markkinat sekä lopuksi shoppailijan paratiisi Nova Mall kauppakeskus.

Siden ikivanhassa satamakaupungissa voit ihailla vaikuttavan Apollon ja Athenan temppelin raunioita, jotka ovat peräisin 100-luvulta. Rauniot toimivat upeana ulkoilmamuseona kauniita hiekkarantoja vasten. 1800 vuotta vanhasta Apollon ja Athenan temppelistä on jäljellä antiikkipylväitä alkuperäisissä paikoissaan, ja monet niistä seisovat edelleen ehjinä. Roomalainen temppelipaikka on jäänne kreikkalaisen mytologian ja arkkitehtuurin leviämisestä alueelle antiikin aikakaudella. Apollon ja Athenan palvonta oli suosittua koko Rooman imperiumin alueella. Merimiesten ja satamien suojelija Athena esimerkiksi oli Siden suojelusjumalatar.

Vanhankaupungin laidalla sijaitseva antiikinaikainen teatteri on toinen upea nähtävyys. Tällä areenalla gladiaattorit ja leijonat ovat aikanaan taistelleet. Teatteri on säilynyt hämmästyttävän hyvin ja paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Itse vanhastakaupungista löytyy tunnelmaa, paljon pieniä kauppoja sekä useita ihania kahviloita ja ravintoloita.

Siden museo sijaitsee aivan vanhankaupungin rantakatujen tuntumassa. Side on vanha roomalainen kylpyläkaupunki, jonka suurin kylpylä rakennettiin jo 400-luvulla. Nykyisin museossa esitellään paikkakunnan historiaa ja esimerkiksi upeita vanhoja koruja ja keramiikkaesineitä. 

Lähdemme aamulla noin klo 9 ajamaan kohti Sideä. Automatka kestää tunnin. Saatte rauhassa omatoimisesti tutustua kauniiseen Sideen noin kolmen tunnin ajan. Tämän jälkeen lähdemme kohti Manavgatin vesiputouksia ja ryhmän niin halutessa käväisemme myös Manavgatin suurilla torstaimarkkinoilla. 

Lopuksi pääsette tekemään ostoksia Nova Mallin kauppakeskukseen, missä on todella upea valikoima erilaisia kauppoja ja kahviloita. Noin klo 18 olemme jo takaisin Alanyassa. Kaikki retkeilijät ovat suomalaisia, joten kielitaitoa et tarvitse.

Yli 8 hengen ryhmille suosittelemme VIP-yksityisretkeä.

Retkeen sisältyy:

  • Meno- ja paluukuljetus
  • Vakuutus